Takrevolutionen startades av Eurotak, generalagenten för Derbigum i Sverige, 1983. Den löste problemen med läckande tak i Sverige på ett nytt och effektivt sätt och det har hunnit bli över 20 miljoner kvm hittills.  Läggningen sker endast genom utbildade och auktoriserade Täta Tak-entreprenörer och vi på Hallandstak är en av dessa.

Täta Tak med Derbigum konceptet går ut på precis vad namnet säger: att göra livet lättare för dig när du ska välja takmaterial. Dessutom handlar det om att ge dig trygghet och garantier, så att du en gång för alla slipper problem med ditt tak.

Produkten Derbigum
I Täta Tak ingår takmaterialet Derbigum, ett mjukt och smidigt membran av APP-modifierad asfalt med två bärare, glasfiberväv och polyesterfilt. Denna kombination ger en mycket bra dimensionsstabilitet, draghållfasthet och brotthöjning.

  • Derbigum behåller sin smidighet även vid stark kyla och flyter inte vid höga temperaturer. APP-asfalten är resistent mot UV-strålning och behöver därför ingen skyddsbeläggning. Detta faktum underlättar underhållet betydligt, då det inte finns något granulat eller skiffer som täpper till takbrunnar, och takytan är ständigt skyddad.
  • Derbigum uppfyller kraven för klass T takläggning enligt NT Brand 006.
  • Derbigum SPs produktionssystem är certifierat enligt ISO 9002 och produktionsavdelningen har miljöcertifiering ISO 14001 och EMAS. I tillägg till dessa internationella krav så har även Imperbel Group utvecklat ett unikt miljösystem där 100% av tillverkningsspillet kan återanvänds och även förbrukade tak samt spill vid läggningen kan fullt återanvändas i tillverkningen.

Auktorisation
En bra produkt och en riktig målsättning hjälper inte mycket, om vi inte har effektivt välutbildade takläggare, som kan göra ett bra jobb på taket – det viktigaste momentet. Vi vill dessutom konkurrera med kvalitet och vet att riktig kvalitet skapas på taken av duktiga takläggare. Våra takläggare är utbildade i Eurotaks egen Takskola. Den innehåller både praktik och teori och där får läggarna specialutbildning i konsten att lägga Derbigum.

Kvalitetssäkring
När ett tak är färdiglagt, kommer Eurotaks kvalitetskontrollant och inspekterar arbetet. Garantibeviset utfärdas när taket är godkänt. När garantibeviset för ett tak har utfärdats försäkrar kvalitetskontrollanten, att allt är lagt enligt Täta Tak-konceptet.

För oss är gamla Derbigum-tak lika intressanta efter det att läggningen är klar som före, eftersom vi förädlar vår produkt och lär av våra erfarenheter. Därför gör vi också uppföljande kvalitetsbesiktningar på dina tak under garantitiden – allt för att du som Derbigum-kund ska kunna försäkra dig om att ditt tak är bekymmersfritt.

Garantier
Tillverkaren av Derbigum, Imperbel Group i Belgien, utfärdar en 15 årig garanti för offentliga och kommersiella fastigheter samt hyresfastigheter. Denna garanti lämnas utan självrisk och är förbetald.

Läs mer här!