Stora Enso valde Derbigum för långsiktig funktion

 

Stora Enso Hylte AB är en av världens största tillverkare av tidningspapper. På deras över 130 000 kvm stora tak ligger Derbigum, som lagts i etapper sedan 1984. Ett besök på de enorma takytorna är ett strövtåg genom Derbigums svenska historia.

Tak för fastighetsägare som bryr sig är en komplett produkt för takägare. Den innehåller allt från tätskiktet Derbigum till uppföljande kvalitetskontroller och alla entreprenörer är auktoriserade och takmontörerna är specialutbildade. Derbigum är tätskiktet som ger täta och bekymmersfria tak, år efter år. Och det enda tätskikt som är testat av Statens Provningsanstalt ute i verkligheten.

HFAB har bekymmersfria tak med Derbigum

 Andersberg

HFAB, Halmstads Fastighets AB, har en aktiv kvalitets- och miljöpolicy. Det resulterar i framsynta lösningar för de fastigheter de äger och förvaltar. Kostnaderna, som i slutänden drabbar de boende, måste också hållas så låga som möjligt. Derbigum ger långsiktig ekonomi och fungerar lika tryggt i vinterkyla och höstrusk som i sommarhetta. HFAB får mer än 30 bekymmersfria tak år med lägsta möjliga behov av underhåll. HFAB är verkligen en fastighetsägare som bryr sig.

Slottsmöllan fick bekymmersfria tak med Derbigum

 

Slottsmöllans företagscentrum i Halmstad rymmer unika möjligheter. Där erbjuds företag fungerande lokallösningar som utformas helt efter hyresgästens önskemål.

Ett av deras tak med lanterniner, som har både platta, lutande och vertikala ytor, behövde renoveras och isoleras. Ett krävande jobb för både tätskikt och takmontörer. Valet föll på Derbigum som läggs av utbildade hantverkare och ger långsiktiga, bekymmersfria tak i mer än 30 år. Speciellt där kraven är höga och påfrestningarna stora.

Slottsmöllan kallas platsen där Halmstads historia möter dess framtid. Med Derbigum på taken kan de se långt fram i tiden utan bekymmer.

Mjellby Konstmuseum – Derbigum skyddar Halmstadgruppens konst

Mjellby konstmuseum, i utkanten av Halmstad, lockar årligen 35 000 besökare för att få njuta av 1900-talets stora modernister och aktuell samtidskonst, men framförallt konst av den välkända Halmstadgruppen.

Fastighetsägaren Halmstad kommun valde Derbigum, tätskiktet som håller mer än 30 år och har högsta brandklass. Derbigum kan man lita på – både materialets kvalitet och entreprenörens kompetens ger trygghet och god ekonomi långt in i framtiden.

En taklist som kombinerar tradition med det moderna

 

Derbilist och tätskiktet Derbislope, en variant av Derbigum, men med beläggning av granulat för lutande tak, återskapar det traditionella utseendet för nutida takdesign. Med Derbigum kombineras trygghet, tradition och modern design perfekt.

Derbigum och Gröna tak – ett tätt samarbete

 

Gröna tak sprider sig över världen. Gräs, örter och sedumplantor skapar inte bara trivsel utan även bättre miljö och lägre energikostnader. Även i Sverige har gröna tak slagit rot med Vegtech som den klart ledande leverantören. I samarbete med Derbigum har ett koncept tagits fram för att ge både gröna – och täta tak.